Producenci
Promocje
Zestaw do nawadniania trawników 70 m2 Agrodrip
Zestaw do nawadniania trawników 70 m2 Agrodrip
299,00 zł 279,00 zł
szt.
Zestaw do nawadniania kropelkowego 160 roślin
Zestaw do nawadniania kropelkowego 160 roślin
380,00 zł 359,00 zł
szt.
Zestaw Siekiera+Ostrz.+Rekaw. 129009 Fiskars
Zestaw Siekiera+Ostrz.+Rekaw. 129009 Fiskars
299,00 zł 231,00 zł
szt.
Difenor Na Gryzonie Ogrodowe Saszetki
Difenor Na Gryzonie Ogrodowe Saszetki
76,00 zł 69,00 zł
szt.

Vinistarter Zestaw Start Do Wina 34G 400400 Browin

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 6,00 zł 6.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Browin
Kod produktu: 580018

Opis

Vinistarter  Zestaw Start Do Wina 34G 400400 Browin

Saletra z mieszanką ziół i przypraw idealnie sprawdzi się do przygotowania parzonych i wędzonych kiełbas. Dzięki peklowaniu mięso zachowa apetyczny kolor i będzie stabilne mikrobiologicznie. Zawarte w mieszance zioła i przyprawy zapewnią mu zaś doskonały smak i wyjątkowy aromat.

 

Przepis na Kiełbasę Zwyczajną

Naszykuj: 600 g łopatki, 500 g karczku, 400 g boczku, 200 g słoniny, 200 g wołowiny, 100 g schabu, 100 ml wody, 1 opakowanie Pekli do Kiełbasy Zwyczajnej, jelita wieprzowe. Karczek, łopatkę oraz schab zmiel na maszynce o oczkach 12 mm. Boczek i słoninę zmiel na maszynce o oczkach 8 mm. Wołowinę zmiel dwukrotnie na najdrobniejszych oczkach. Do wołowiny dodaj 100 ml zimnej wody i wyrób ją aż do pojawienia się białego kleiku. Następnie wszystkie rodzaje mięsa połącz ze sobą, dodaj 1 opakowanie Pekli i dokładnie wyrób. Odstaw do lodówki na 24 h. Na 20 minut przed wyjęciem mięsa z lodówki, przygotuj jelita wieprzowe. Dokładnie opłucz je i pozostaw w letniej wodzie. Wyjmij mięso i wyrabiaj jeszcze przez chwilę, następnie spróbuj i w razie potrzeby dopraw do smaku. Za pomocą maszynki do nadziewania napełniaj jelita (dosyć ciasno, ale umożliwiając skręcenie serdelków oraz ich uformowanie). Kiełbasę pozostaw do obsuszenia ok. 1-2 h w temperaturze pokojowej. Najlepiej w pozycji wiszącej np. na stojaku wędliniarskim. Po obsuszeniu przełóż kiełbasę do wędzarni i wędź w temperaturze 50-60°C przez 1,5 h (do uzyskania złotej barwy). Po tym czasie sparz kiełbasę w wodzie o temperaturze 75°C przez ok. 15 minut (odkrój fragment i skontroluj czy wyrób jest sparzony).

Więcej przepisów znajdziesz na: www.browin.pl/przepisnik.

Składniki: sól kamienna niejodowana — chlorek sodu (NaCl), mieszanka ziół i przypraw (czosnek granulowany, pieprz czarny, majeranek, gałka muszkatołowa, czerwona papryka ostra), azotan potasu (E252).

Masa netto: 65g

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, soi, sezamu, glutenu, orzechów.

Najlepiej spożyć przed końcem: data ważności i nr partii na opakowaniu.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl