Producenci
Promocje
Algo Sol 10L 11160 Soll
Algo Sol 10L 11160 Soll
779,00 zł 720,00 zł
szt.
Zestaw Do Nawadniania Kropelkowego 160 Roślin
Zestaw Do Nawadniania Kropelkowego 160 Roślin
359,00 zł 339,00 zł
szt.
Zestaw Do Nawadniania Trawników 70 m2 Agrodrip
Zestaw Do Nawadniania Trawników 70 m2 Agrodrip
299,00 zł 269,00 zł
szt.
D-Szpilka Do Linii Kroplującej 1 szt
D-Szpilka Do Linii Kroplującej 1 szt
0,25 zł 0,21 zł
SZT
Kwietnik Stojak 100CM Złoty Jakpol
Kwietnik Stojak 100CM Złoty Jakpol
76,00 zł 69,99 zł
szt
Figurka Łabędź Imitacja Ptaka Wodnego Greenmill
Figurka Łabędź Imitacja Ptaka Wodnego Greenmill
119,00 zł 99,99 zł
szt
Ceramiczna Świnka Skarbonka 09.106.11 Polnix
Ceramiczna Świnka Skarbonka 09.106.11 Polnix
9,99 zł 9,00 zł
szt.
Difenor Na Gryzonie Ogrodowe Saszetki
Difenor Na Gryzonie Ogrodowe Saszetki
82,00 zł 79,00 zł
szt.

Mieszanka Ziół Przypraw Do Szynki 30G Browin

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 7,00 zł 7.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Browin
Kod produktu: 580001

Opis

Mieszanka Ziół Przypraw Do Szynki 30G Browin

Doskonała kompozycja aromatycznych ziół i przypraw, która podkreśli walory smakowe i zapachowe domowej szynki.

 Mieszanka Ziół Przypraw Do Szynki

Składniki na 2,5 kg szynki:

- 2 szt. szynki wieprzowej bez kości, o łącznej masie 2,5 kg

- 2 L wody

- 140 g soli

- mieszanka ziół i przypraw - Dobrana do szynki

- 5 g saletry potasowej.

Przepis: Z wody, soli oraz saletry przygotuj zalewę peklującą (wg ilości podanej w składnikach przepisu). Dokładnie wymieszaj i umieść w zalewie obie szynki. Całość wstaw do lodówki na 2 tygodnie (pamiętaj, aby mięso obracać w zalewie co 2 dni). Czas peklowania możesz skrócić do 7 dni, nastrzykując szynki w drugim dniu peklowania zalewą. Po wyjęciu z zalewy dokładnie natrzyj szynki dedykowaną mieszanką ziół i przypraw, po czym zapakuj je w folię spożywczą (dla lepszego efektu próżniowo) na 1-2 doby. Następnie wyjmij szynki z woreczków, umieść je w siatkach wędliniarskich i powieś w przewiewnym miejscu, by mogły obeschnąć. Po całkowitym obsuszeniu przełóż szynki do wędzarni i wędź je w temperaturze 50-60°C przez 3-4 godziny (do czasu uzyskania złotej barwy). Do wędzenia użyj zrębków olchowo-bukowych. Po wędzeniu szynki sparz w wodzie o temp. 75°C - do czasu, aż temperatura wewnątrz wyniesie 68°C.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl