Producenci
Promocje
Zestaw Siekiera+Ostrz.+Rekaw. 129009 Fiskars
Zestaw Siekiera+Ostrz.+Rekaw. 129009 Fiskars
299,00 zł 277,00 zł
szt.
Algo Sol 10L 11160 Soll
Algo Sol 10L 11160 Soll
779,00 zł 720,00 zł
szt.
Zestaw Do Nawadniania Kropelkowego 160 Roślin
Zestaw Do Nawadniania Kropelkowego 160 Roślin
359,00 zł 339,00 zł
szt.
Zestaw Do Nawadniania Trawników 70 m2 Agrodrip
Zestaw Do Nawadniania Trawników 70 m2 Agrodrip
299,00 zł 269,00 zł
szt.
Difenor Na Gryzonie Ogrodowe Saszetki
Difenor Na Gryzonie Ogrodowe Saszetki
82,00 zł 79,00 zł
szt.

Mieszanka Ziół Do Kiełbasy Krakowskiej 40G Browin

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 5,90 zł 5.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Browin
Kod produktu: 580002

Opis

Mieszanka Ziół Do Kiełbasy Krakowskiej 40G Browin

Zioła do kiełbasy krakowskiej. Starannie dobrane przyprawy, nadające wyjątkowy smak i aromat mięs przygotowywanych domowym sposobem. Nie zawiera konserwantów i glutaminianu sodu.

 Mieszanka Ziół Do Kiełbasy Krakowskiej

Składniki:

Pieprz biały mielony, kminek, ziele angielskie, papryka słodka, papryka ostra.

Masa netto: 40 g

Przepis na 3kg Kiełbasy Krakowskiej:

• 1,5 kg wieprzowiny II kl.

• 1 kg wieprzowiny I kl.

• 0,5 kg wołowiny

• 200 g słoniny

• 70 g soli

• 50 ml wody

• 20 g mieszanki ziół i przypraw do kiełbasy krakowskiej

• 5 g saletry potasowej

• 3 ząbki czosnku.

Przepis:

Mięso pokrojone na kawałki o grubości 5 cm pekluj przez 2 dni w temp. ok. 6°C, w zalewie sporządzonej z 70 g soli i 5 g saletry potasowej, z 3 ząbkami czosnku. 200 g słoniny tylko posól i odłóż do lodówki. Wieprzowinę kl. I rozdrobnij przez sito o średnicy oczek 20 mm lub pokrój na małe kawałeczki. Wieprzowinę kl. II rozdrobnij przez sito o średnicy oczek 10 mm. Słoninę rozdrobnij używając sita o średnicy oczek 8 mm. Wołowinę dwukrotnie zmiel przez sito o średnicy oczek 3 mm i dokładnie wyrób z 50 ml zimnej wody. Następnie wszystkie rodzaje mięs połącz, dopraw połową mieszanki przypraw (20 g) mieszanki ziół i przypraw i dokładnie wyrób. Napełnij osłonki białkowe, związując ich końce nićmi i odłóż je na 2 godziny w temp. ok. 20°C. Susz ok. godzinę w wędzarni w temp. 50°C. Kolejnym etapem jest wędzenie dymem o temp. 60°C, do uzyskania odpowiedniego, złotego koloru oraz parzenie w temp. 70-75°C przez 45 minut. Na koniec przez 7 dni susz kiełbasę w temp. 15°C.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl