Producenci
Promocje
Algo Sol 10L 11160 Soll
Algo Sol 10L 11160 Soll
779,00 zł 720,00 zł
szt.
Zestaw Do Nawadniania Kropelkowego 160 Roślin
Zestaw Do Nawadniania Kropelkowego 160 Roślin
359,00 zł 339,00 zł
szt.
Zestaw Do Nawadniania Trawników 70 m2 Agrodrip
Zestaw Do Nawadniania Trawników 70 m2 Agrodrip
299,00 zł 269,00 zł
szt.
D-Szpilka Do Linii Kroplującej 1 szt
D-Szpilka Do Linii Kroplującej 1 szt
0,25 zł 0,21 zł
SZT
Figurka Łabędź Imitacja Ptaka Wodnego Greenmill
Figurka Łabędź Imitacja Ptaka Wodnego Greenmill
119,00 zł 99,99 zł
szt
Kwietnik Stojak 100CM Złoty Jakpol
Kwietnik Stojak 100CM Złoty Jakpol
76,00 zł 69,99 zł
szt
Ceramiczna Świnka Skarbonka 09.106.11 Polnix
Ceramiczna Świnka Skarbonka 09.106.11 Polnix
9,99 zł 9,00 zł
szt.
Difenor Na Gryzonie Ogrodowe Saszetki
Difenor Na Gryzonie Ogrodowe Saszetki
82,00 zł 79,00 zł
szt.

Jelita Naturalne Wieprzowe 28/30/15MB Browin

Dostępność: brak towaru
Cena: 15,70 zł 15.70
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Browin
Kod produktu: 580007

Opis

Jelita Naturalne Wieprzowe 28/30/15MB Browin

Jelita naturalne wieprzowe w kalibracji 28/30mm. Kaliber jelit dobiera się w zależności od gatunku i rodzaju kiełbasy. Jelita idealnie nadają się dla kiełbasy polskiej. To właśnie z nich przyrządzane są kiełbasy: "Śląska", surowa polska, "Rzeszowska" czy też kiełbaska 'Grilli' z Finlandii, 'Bratwurst' z Niemiec, 'Boudin blanc' i 'Saucisse Montbeliard' z Francji, 'Boerewors' z Północnej Afryki, kiełbasa BBQ, włoska czy Kishka. Jelita nadają się do każdego rodzaju kiełbasy, której którą chcesz przygotować w tej kalibracji.. do każdej kiełbasy parzonej, wędzonej, suszonej czy dojrzewającej. Konserwowane solą.

 Jelita Naturalne Wieprzowe

Przechowywanie:

Przed otwarciem - przechowywać można w temperaturze otoczenia, w suchym, nienasłonecznionym miejscu, najlepszym miejscem będzie lodówka, ich przechowywanie tam przedłuża ich przydatność do spożycia

Po otwarciu - zalecana temperatura przechowywania 0 - 14°C. Nieużyte do domowej produkcji kiełbasy jelita możesz zamrozić, co sprawi że po odmrożeniu będą idealnie nadawały się do kolejnej partii wyrobu.

Sposób użycia:

Jelita przed użyciem należy moczyć ok. 20 min. w wodzie o temperaturze ok 30°C.

Długość jelit należy zmierzyć po uprzednim namoczeniu ich w wodzie. Jest to jedyny obiektywny sposób miary (po kalibracji, a przed zasoleniem). Uzyskanie najbardziej wiarygodnego wyniku nie odbywa się po naciągnięciu jelit i przyłożeniu ich do miarki.

Średnio na 1 kg farszu mięsnego potrzeba ok. 1,6 m jelita w zależności od jego różnicy w kalibracji oraz rodzaju przygotowywanej kiełbasy (wpływ na zużycie jelita ma np. grubość kawałków mięsnych, konsystencja farszu).

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl